Miody

Zalety miodów są powszechnie znane i chyba nie ma potrzeby ich przybliżać. Miód, oczywiście naturalny, jest wytwarzany przez pszczoły. Połączenie miodu z innymi ekologicznymi produktami jest zatem oczywistym rozwiązaniem. Umieszczone w miodzie liofilizowane owoce to idealne połączenie. Z jednej strony owoc pszczelej pracy, a z drugiej naturalne, nieprzetworzone owoce.
Proces liofilizacji (czyli tzw. suszenia sublimacyjnego) polega na usunięciu wody. W trakcie tego procesu nie są wykorzystywane żadne substancje chemiczne, końcowy produkt nie jest sztucznie przetwarzany czy przekształcany. Liofilizacja owoców pozwala na uzyskanie tego, co w owocach najcenniejsze – samej esencji, w jej naturalnej postaci.
Miód z zatopionymi w nim liofilizowanymi owocami to kwintesencja ekologicznego i zdrowego produktu. Z jednej strony otrzymujemy pokaźną porcję węglowodanów zawartych w miodze, a z drugiej strony zastrzyk witamin, błonnika i soli mineralnych. A to wszystko w całkowicie naturalnej postaci.
Miód z liofilizowanymi owocami to ponadto produkt niezwykle uniwersalny. Może stanowić dodatek do śniadania czy kolacji, ale może być także doskonałym uzupełnieniem kalorii w ciągu dnia. Bez wątpienia lepiej zaserwować sobie łyżeczkę miody z liofilizatem maliny czy truskawki niż batonik, który – jeśli spojrzymy na jego skład – z pewnością zawiera dużą ilość cukru.
Jeśli to tylko możliwe, warto zaufać produktom naturalnym, nieprzetworzonym, w pierwotnej postaci. Miód z liofilizowanymi owocami to właśnie tego rodzaju artykuł. Naturalną koleją rzeczy tego rodzaju miody to ważny segment artykułów oferowanych przez nasz sklep.
Miód i liofilizowane owoce to coś, co tworzy dla was przyroda. Naszym zadaniem jest tylko zapakowanie i wysłanie do odbbiorców. Zawsze w zgodzie i porozumieniu z naturą.